Over ons

Over de chef-kok

Sam Van Houcke (1983) groeide op in Zomergem en volgde zijn opleiding aan Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. 

Na ervaring op te doen in enkele gekende binnenlandse zaken zoals Brasserie Bristol (Knokke), The Paddock (1 ster, Keerbergen) en Ter Heide (Lembeke) o.l.v Peter Asaert trok Sam op buitenlandse cruises.
In 2006 vestigde hij zich in Hansbeke. 

Sam was een aantal jaar sous-chef en nam Restaurant Onder de Toren over in 2013.

Als Chef neemt Sam graag eens deel aan een wedstrijd, zo mag hij al volgende titels op zijn palmares schrijven:  "Viskok van het jaar 2017"; "Eerste kok van België 2013" van de gerenomeerde Gastronomische Club Prosper Montagné en "Ster van de Belgische keuken 2016" van de Mastercooks.

Sinds 2014 is hij ook trots lid van de "Jeunes restaurateurs d'Europe".